O meni

Bok, ja sam Sanela, a ovo je moja priča o noktima. :)

Sve je krenulo u zlatno doba blogova, prije kojih 10 godina. U to vrijeme, moji nokti bili su nikad kraći, a po svijetu sam nerijetko hodala s poluoguljenim lakom. Sve dok nisam otkrila Žanu s bloga Nail crazy. Ispočetka sam njezina mini remek-djela promatrala samo iz daleka i potajno ih zamišljala na svojim noktima. Kad sam konačno skupila hrabrosti, nabavila sam sav potreban alat i malo po malo, prateći tutorijale, krenula crtkarati. 

Na kraju sam se navukla do te mjere da sam i ja morala otvoriti blog jer uživo nisam imala s kim dijeliti ljubav prema noktima koje sam u to vrijeme lakirala barem dva puta tjedno. Kakva je to samo volja bila! :D

Zahvaljujući blogu, imala sam prilike upoznati cure/žene iz cijele bivše Juge, ali i šire. S nekima sam ostala u kontaktu sve do danas unatoč tome što su blogovi skoro pa izumrli. Puno se toga promijenilo u zadnjih nekoliko godina, ali ljubav prema noktima nikad nije prestala. Recimo samo da sam ju podigla na novi nivo.

Tako sam u travnju 2019. upisala svoj prvi, ali ne i zadnji tečaj - tečaj za trajni lak. Jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučila na ovaj korak je zdravlje. Nažalost, iako sam tokom godina skupila hrpu prekrasnih primjeraka običnih lakova, morala sam ih prestati koristiti jer su me počeli gušiti, izazivati vrtoglavicu, mučninu, glavobolju i niz ostalih zdravstvenih problema. Danas obični lakovi služe samo kao ukras na polici, a glavnu riječ preuzeli su trajni lakovi.

Naknadno sam završila još nekoliko tečajeva za trajni lak (odnosno gel lak) - jer svaki brand ima neke svoje cake, a znanja nikad dosta, zatim combi/rusku manikuru i gel, a odslušala sam i neke online edukacije o raznim nail art tehnikama, bolestima noktiju, fotografiji itd. Kako industrija noktiju iz godine u godinu sve više napreduje, edukacije su neizbježne, a budući da me ovo područje stvarno zanima, nastavit ću se educirati i dalje - jer uvijek može bolje.

Ovaj hobi nije nimalo jeftin, ali volim ga. Volim od ničeg napraviti nešto, a najviše od svega volim kad nekome izmamim osmijeh na lice. :)

Share
Tweet
Pin
Share