Birthday Wishlist | 2016

by - 25.3.16


Polako, ali sigurno bliži se još jedan ročkas, još jedna brojka bliže tridesetoj. Al' dobro, ima još vremena, do tridesete se možda i opametim. Bilo kako bilo, ovom prigodom odlučih sastaviti svoju prvu listu želja koja je sve samo ne skromna. :D


PREPARATIVA

Krenimo od nekih prirodnih stvarčica koje sam otkrila tek nedavno i to zahvaljujući Ivi s bloga Nail Stamping Addict. :) Radi se o Lilith prirodnoj kozmetici u čijoj se ponudi može naći proizvod za svaki tip kože, a sudeći prema komentarima kupaca riječ je o proizvodima koji zbilja rade ono što obećavaju. Pa reko, da i ja izdvojim neke stvarčice koje će se prije ili kasnije naći i na mojoj kućnoj adresi. :D

Prvi na listi su Zeleni šampon i Magic regenerator za kosu. Iako sam zadovoljna i trenutnim proizvodima za kosu koje koristim zadnjih 10-15 godina, užasno me zanima kako je to imati čistu kosu na malo duži period. Inače ju perem svaki treći dan jer se šiške i tjeme užasno zamaste, dok je ostatak kose normalan. Da budem iskrena, malo me strah stavljati bilo što na kosu jer sam davnih dana zbog raznoraznih eksperimentiranja s novim proizvodima znala zaraditi perut. Al' moram priznati da me Iva baš zainteresirala za ovaj duo. :)

Source: Lilith prirodna kozmetika

Zatim je tu aktivni ugljen o kojem sam pročitala hrpu odličnih stvari i koji želim isprobati već duže vrijeme. Aktivni ugljen ima sposobnost izvlačenja štetnih tvari i otrova iz tijela, te ima zbilja široku primjenu, a između ostalog koristi se u medicinske i kozmetičke svrhe. Ja ga za početak planiram koristiti za izbjeljivanje zubi, te za rješavanje mitesera i ostalih gadova koji su se u zadnje vrijeme malo žešće namnožli po faci. -.- Osim toga, dobro je znati da aktivni ugljen može spasiti vas, ali i vašeg ljubimca od npr. trovanja, proljeva, ugriza i oboda raznoraznih živina itd.

Sapun od aktivnog ugljena je definitivno prvi na listi za kupovinu. U igri je nekoliko različitih proizvođača, a o kojim je točno proizvođačima riječ možete vidjeti na slici ispod. Cijena sapuna kreće se od 20 do 35 kn i o svima sam uglavnom čula samo dobre stvari tako da nemam pojma koji da na kraju uzmem. Ako imate iskustva s nekim od ovih sapunima slobodno pišite da ja lakše odlučim. :)

Source: Lilith prirodna kozmetika | Biobaza | Mala od lavande | Loko prirodna kozmetika

Na listi su i ulja za koja se, iskreno, nikad nisam nešto previše interesirala. Do nedavno mi je vrhunac bio namackati se kremom prije šminkanja i to je to. Nažalost, skužila sam da mi to nije dovoljno, jer bez obzira na masnu t-zonu obrazi su mi vidljivo suhi ili bolje rečeno dehidrirani. Na preporuku Martine s bloga Dear Skin odlučih na popis staviti i dva ulja - avokado i lješnjak

Source


DEKORATIVA

Krećemo na zanimljiviji dio tj. dekorativu. Tu se našlo svašta nešto, a između ostalog i jedna lijepa paleta sjenila, točnije Makeup Revolution Flawless. U ovu paletu zaljubljena sam se otkad sam ju vidjela na blogu kod blogokolegice Stele. :) Sviđa mi se što ima dosta ovih svijetlih nijansi jer upravo takve u svakoj paleti najbrže potrošim, ali i to što su ama baš sve nijanse iskoristive. Trenutno koristim paletu Iconic 3 s kojom sam jako zadovoljna, pa vjerujem da bi me i ova Flawless paleta jednako oduševila. 

Ako imate Instagram i često visite tamo onda niste mogli ne primijetiti Anastasia Beverly Hills proizvode za obrve. Eto, i mene je obuzelo ludilo za fensi obrvama, a kaj je najbolje, do prije kojih dvije godine ih nisam uopće popunjavala. Sad mi je to prvo, nema šanse da izađem iz kuće s rupama u obrvama. :D Trenutno za tu svrhu koristim Maybelline Color Tattoo Permanent Taupe, ali budući da je već pri kraju i na pola osušen razmišljam o nabavki Freedom Pro Brow Pomade gela za obrve, samo moram otkriti koja je moja nijansa da baš ne hodam ko klaun po svijetu.

Source: Stela Sequin | Variola Vera

Na redu su ruževi, i to čak njih šest. Za nekoga tko inače ne nosi ruževe, ova brojka je pravi šok. :D Al' eto, došla i meni želja da probam nešto novo. Velim 'novo' jer je ovo za mene whole new level, kak bi se reklo. :D Sve je zapravo počelo s Essence olovkama za usne i to zahvaljujući kome drugom nego našoj divnoj blogosferi. Za sad imam samo dvije nijanse - Satin Mauve i Cute Pink i za divno čudo sviđa mi se kako izgledaju na meni, pogotovo kad ih miksam. Inače imam užasnu naviku, stalno grizem donju čobu i nemrem si pomoći. Aliii skužila sam da se puno bolje kontroliram dok recimo nosim ove olovke, valjda zbog straha da ne obojam zube, ne znam. Tko zna, možda me ruževi totalno odviknu od gore navedenog. :D Za početak planiram uzeti testere nijansi koje možete vidjeti na slici ispod, a za čije je swatcheve zaslužna Mella s bloga mella-e-cannella.

Avon Hidrokolor 3D: Mad for MauveStolen KissesTwigUptown Pink
Avon Hidrokolor Indulgence: Honey FlowerTawny Rose

NOKTI

Od nedavno moja kolekcija broji preko 200 lakova što je, budimo realni, puno previše jer ih sigurno bar pola ne koristim. No, unatoč tome, uvijek se nađe onaj 'jedan' za kojim slinim i koji bih vrlo rado udomila. Kompletnu wishlistu lakova i ostalih pizdarija za nokte možete vidjeti OVDJE, a u nastavku slijede najbolji od najboljih. Iz priloženog možete vidjeti da su me holo lakovi malo žešće opsjeli, a od boja me u zadnje vrijeme posebno privlače ljubičasta i zelena.


Otkad sam čula da postoje i staklene/kristalne rašpice za nokte želim ih isprobati, čisto iz znatiželje. Na eBay-u se mogu nabaviti za manje od dolar, dok recimo hvaljena OPI rašpica košta 150 faking kuna. :D Eto, ja sam još u šoku haha. :D Na sreću, danas u gotovo svim našim drogerijama postoje jeftinije verzije za nas sirotinju. xD Trenutno su mi dvije na piku - Ebelin rašpica iz dm-a (oko 24 kn) i Body&Soul iz Mullera (oko 50 kn) koju imam na WL otkad sam o njoj čitala kod Josipe GG. :)

Za nekoga tko voli pečatiranje, gradient i tome slične nail art tehnike, tekući lateks je must have. Do nedavno nisam ni znala da ga ima za kupiti kod nas tak da još jednom zahvaljujem dragoj Ireni na otkriću i linku. :) Cijena za 30 ml je 24 kn, a jedini razlog zbog kojeg ga još uvijek nisam naručila je poštarina koja dođe skoro koliko i sam proizvod. -.- Aliii vidjeh da imaju i dućan u centru Zagreba tak da se budem radije prešetala i uštedila tih 20 kn. Tekući lateks planiram koristiti prvenstveno za nokte tj. kožicu oko noktiju, ali definitivno ga budem isprobala i za Halloween. ^^

Source: eBayParty Pops

Na redu je i nekoliko pločica. Ofc na mojoj listi želja ima ih puno više, ali ove tri si ipak želim najviše. Na žalost, s obzirom na poštarinu i 'malo' višu cijenu, mislim da ih ne budem tak skoro skinula s liste. 

UberChic Beauty Halloween - 01 Volim Halloween i sve što ima veze s njim pa je logično da si želim i jednu takvu pločicu. Ova sa slike mi se svidjela najviše od svih koje sam uspjela naći, ali bome je i najskuplja. Na sreću, postoje i jeftinije verzije koje se mogu naći na ebayu, BornPretty-u i sličnim stranicama.

MoYou London Suki Collection - 03 - Jedna od najkjut pločica koje sam ikad vidjela, bila bi idealna za naljepnice. Moja bude prvom prilikom. :)

JR - 2 - Mislim da tu ne moram niš posebno objašnjavati. Vjerujem da bi se svidjela svim Game of Thrones, Hunger Games, Harry Potter i Fifty Shades of Grey fanovima. :D

ODJEĆA/OBUĆA

Vjerujem da sam jedna od rijetkih cura koje mrze šoping. Ono što se meni sviđa ili je preskupo ili nema mojeg broja ili općenito te stvari nema u našim dućanima. A nije da sam baš tolko izbirljiva, nego jednostavno ne pratim modu i ne volim fensi obleku. Nekad si čak prije nađem određenu stvar na muškom odjelu. Svoj stil (ako se to uopće može nazvati stilom) opisala bih kao 'za zombie apokalipsu spremna'. :D Crne hlače + majica s printom + starke = to sam ja i nema šanse da me vidite u drugačijem izdanju.

Za Mustru ste, pretpostavljam, već čuli, a ako niste obavezno škicnite njihovu fejs stranicu. Majice su im stvarno oriđiđi i mislim da nema ni jedne koju ne bih rado udomila. Ipak, najzanimljivije su mi ove tri koje su svoje mjesto našle u kolažu. :)

Nedavno sam si kupila prvu kariranu košulju i to crvenu. Tko bi rekao da budem ja nešto crveno stavila na sebe, al' eto, i to se dogodilo. I da stvar bude bolja, čak mi se sviđa. Sljedeća na redu je jedna od ovih na slici ispod.

Kožne hlače si želim još od srednje, točnije otkad sam počela hodati po motorijadama i prije ili kasnije budu moje! Iskreno, nisam ih nikad ni probala jer me strah da se budem razočarala. Za to ipak treba imati liniju, jel. :D

Source: Pinterest | SheIn | Asos | Mustra

Sljedeće na listi su patike koje kupujem još od jeseni, no kako to obično biva, u ovim našim dućanima rijetko kad nađem ono kaj se meni sviđa. Zadnja tri mjeseca provela sam u čizmama, no kako nam stižu sve topliji dani vrijeme je da se čizme zamijene patikama. Za suho vrijeme imam pinky starke koje nosim već treću godinu za redom i koje su još uvijek ko nove. Nije ni čudo kad ih tolko pazim. Zato za one kišne i blatne dane moram nabaviti i jedne kožne tak da starke i dalje ostanu ko nove. :D Na Pinterestu sam našla dosta lijepih modela, ali pitanje dal' budem nešto u tom stilu uspjela naći i kod nas. Vidjet ćemo. :)

Source: Pinterest

Nadam se da budem ove godine konačno kupila i novu torbu/ruksak prije nego se ovo moje čudo skroz raspadne. Nisam baš luda za torbicama i zapravo mi se rijetko koja svidi. Recimo, super su mi oni fensi šareni ruksaci koje danas fura većina cura, ali jebaj ga kad to na meni izgleda skroz gej. :D Sve mi se čini da budem na kraju kupila najobičniji sportski ruksak, crni normalno. Mada, ni ove dvije torbe ispod nisu za baciti.

Source: Pinterest


TEHNOLOGIJA

Budući da se vječito borim s manjkom slobodnog prostora na kompu, u životu bi mi dobro došao jedan eksterni hard od kojih 1TB. Skromna sam, nema kaj. :D Al' niš to nije bez razloga. Komp mi je prošao dosta popravaka i pitaj boga koliko sam muzike, filmova, serija i ostalih meni dragih stvari do sad izgubila. Na sreću, većina tih stvari se može ponovo skinuti, ali fotke kojih imam valjda mali milijun ne mogu. Zato trebam ovo čudo prije nego gospodin opet odluči krepati.

Prijenosna baterija iliti Power Bank je još jedna stvarčica koja bi mi dobro došla. Mobitel mi se prazni brzinom munje i ako recimo idem na malo dalje relacije obavezno sa sobom nosim punjač. Još je dobro dok ga imam di zaštekati. Ponekad žalim za dobrim starim vremenima dok su mobiteli obavljali svoju funkciju i uz to durali po tjedan dana, a ne ovo smeće danas koje služi samo za šminku. Al' stvarno, koja je svrha najnovijeg ajfona, Samsunga ili čega već ako mu je baterija za k?!

Source: Links | Aliexpress

Za 99% fotki s ovog bloga zaslužan je moj prastari Olympus FE-310, dok preostalih 1% otpada na mobitel. Uglavnom, taj Olympus dobili smo nekad davno gratis uz MAXadsl, a problem s baterijama prisutan je od samog početka. Zapravo, nemam pojma u čemu je točno problem jer koje god baterije ja stavila i koliko god se one punile, na ekranu uvijek piše da su samo na pola pune ili još bolje - prazne. Al' očito nisam jedina, čitala sam po forumu da većina ljudi s ovim Olympusom ima identičan problem. Bolje da ne znate kak izgleda moje fotkanje za blog. Baterije moram staviti punit kojih 1-2 h prije fotkanja, a kad se napune na raspolaganju imam svega 10-15 minuta dok ne krepaju. I tako u krug. Poprilično iscrpljujuće. Nadam se da ga budem uskoro zamijenila nekim normalnim i bar mrvicu boljim fotićem. Sviđa mi se nešto tipa ovog Canona, samo me strah pogledati cijenu. :D


KONCERTI

Ipak, najviše od svega usrećila bi me karta za koncert Chris Cornella. Fakat volim tog lika i velika mi je želja čuti ga i vidjeti uživo. Isprva nisam mogla vjerovati da uopće dolazi u Hrvatsku. I dalje ne vjerujem da bude tak blizu, a ja ne budem na koncertu jer su, na moju veliku žalost, karte rasprodane u roku tri sata. A dok se sjetim kak je karta bila jeftina još mi se bolje plače. I, naravno, neki su to odlučili iskoristiti i pretvoriti u biznis. Kartu koju su kupili za 190 kn sad na Njuškalu prodaju po čak 1000 kn (kojih ja ofc nemam)! I onda neš loood! -.-'

I stigli smo do kraja. Recimo. Pa eto, ukoliko ne znate kaj da mi poklonite... :D

A sad za ozbiljno. Bez velike većine ovih stvarčica mogu i dalje živjeti, ali ipak, život bi bio puno ljepši s njima. Do kraja godine možda uspijem nešto i prekrižiti s ove liste haha. Živi bili pa vidjeli. :D

A kako izgleda vaša lista želja?


You May Also Like

8 comments

  1. Bome naslo se tu puno lijepih stvarcica na ovoj tvojoj listi... Jaaaakoooo mi se svida paleta sjenila, o lakovima da ne govorim (ja se tek polako priblizavam brojci od 200 ali kako kazes nikad dosta), kozne hlace izgledaju fenomenalno, majice su bas fora i ona druga torba mi se takoder svida...
    Uglavnom zelim ti da si sto vise stvari sa ove svoje liste sto prije prekrizis i napravis mjesta za nove zelje g-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Svega i svačega se tu more videti. :D Ja se toplo nadam da barem većina zaluta kod tebe, ako ne i sve. ;) Khm, jel si oćeš od prave kože hlače ili one od skaja? Jer, budimo realni, moja linija ti i nije nekaj posebo, pa ih svejedno furam (one skajene, nemam love za prave) :3 Ja sam totalna suprotnost od tebe, nesmeš me pustiti u dućan jer sam sposobna sve do zadnje lipice potrošiti na obuću, a bome i na obleku. :D Prije sam isto mrzila šoping i ne znam kaj mi se desilo, haha. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Divna lista želja :) Canon aparate baš volim i kolika god da je cijena sigurno je vrijedan svakog feninga :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Haha, ovaj dio s ruževima je kao da čitam svoje riječi :D Apsolutno sve što si napisala je i meni u glavi, od grickanja donje čvalje do nastojanja da bojom izbijem tu groznu naviku... Pazi mene, "nastojanje" mi se svodi na korištenje dva puta mjesečno :D. Budem to ispravila! Sretno sa "skidanjem" stvari s liste :)).

    OdgovoriIzbriši
  5. Tečni lateks moraš da probaš. :D Dopadaju mi se i lakovi. :) A Chris Cornell <3

    OdgovoriIzbriši
  6. moram te razočarati, male su šanse da se do tridesete, a bogme i nakon, opametiš... pogledaj mene, eto ti živi dokaz ;)
    držim fige da se stvarčice polako presele s ove liste na tvoje police i u ormar :*
    i sretan ti rođendan :*

    OdgovoriIzbriši
  7. Imas jako zanimljives stvarcine na wish listi. I ja takodje zelim novi aparat i mnogo bi me usrecio :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Nabavi si OPI rašpicu s ebaya, jeftinije je. Moje su od tamo (koristim godinama) i zadovoljna sam. Nisu mi se otupile, samo moraš paziti da ne sjedneš na njih ili da ti ne padnu.

    Inače, super mi je wish lista, pogotovo lakova <3 Ovaj Kiko ću frendicu nagovoriti da mi kupi čim ode do Rima opet :)

    http://nails-and-more.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši

Thank you for visiting my blog! Have a nice day! :)