Birthday wishlist | 2017

by - 22.3.17

 

Prije nego krenem nabrajati što si sve želim za ovaj ročkas (koji je za točno tjedan dana i kojem se ni malo ne veselim), prisjetimo se moje prošlogodišnje rođendanske wishliste (LINK) s koje sam uspjela prekrižiti čak par stvarčica, i to: Zeleni šampon i Magic regenerator za kosu o kojima sam pisala OVDJE, Biobaza sapun s ugljenom, staklenu rašpicu, tekući lateks za nokte te nekoliko Halloween pločica za pečatiranje. Nije puno, ali mogu reći da me ni jedna od ovih stvarčica nije razočarala, baš naprotiv. :) Ostatak WL bih mogla lagano prepisati, ali neću se ponavljati, ionako sam u međuvremenu otkrila svašta nešto novog. :)

Krenimo s Olivalom, našim domaćim brendom o kojem zadnjih nekoliko godina čitam same hvalospjeve. Izgleda sam sam ja jedina koja još uvijek nije probala ni jedan njihov proizvod osim orahovog ulja za kosu. Sviđa mi se njihova cijela linija proizvoda za lice sa smiljem, a najviše od svega želim isprobati ova tri proizvoda sa slike.

Zlatno ulje smilja | Regenerativna krema za posebnu njegu | Piling za lice s uljem smilja

Zatim je na redu Konjac spužva za čišćenje lica. Ako pratite beauty blogove, sigurna sam da ste već čuli za ove spužvice. Dostupne su u više verzija tj. za svaki tip kože, a mogu se naći kod različitih brendova u različitim oblicima, ali i po različitim cijenama. Koliko sam uspjela vidjeti, kod nas je trenutno najveći izbor ovih spužvica na webshopu Pink Panda (LINK), a koja je spužvica najbolja za koji tip kože možete vidjeti u nastavku.

Source

Na slici ispod su spužvice koje mi se čine kao najbolji izbor za moju mješovitu kožu i oko kojih se dvoumim. U pitanju su brendovi The Konjac Sponge Company i Ebelin. Dobra stvar je to da se obje mogu naći u dm-u, s tim da je ova oriđiđi trenutno na akciji od 30% dok je Ebelin spužvica i dalje puuuno jeftinija tak da mislim da ću za početak ipak uzeti nju.

Source: A Lady

Na listi se našla i Balea pjena za pranje lica s ekstraktom lotosa za normalnu i mješovitu kožu koju je nahvalila Mila s bloga Chocoholic Logic još davnih dana. Nisam nikad isprobala ništa slično i baš me zanima kakva će meni biti ova pjena. :)

Za Afrodita Oil Control Mattifying Serum sam saznala kod blogokolegice Ivane s bloga Makeup and other, no nisam sigurna da li ga još uvijek ima u prodaji. Često sam tražila ovaj proizvod na policama, ali nikad ga nisam vidjela. :/

Vjerujem da ste svi čuli za L'Oreal Infallible Mattifying bazu čiji je glavni zadatak zagladiti kožu prije nanošenja pudera te produžiti njegovo trajanje. Ovu bazu je imala majka tak da sam ju i ja isprobala u par navrata. Najviše mi se svidjelo to što izblura pore, zagladi bore ispod očiju i cijelo lice bude glatko na dodir, a samim time i korektor i puder izgledaju daleko bolje. I da, ne ističe suhe dijelove! Naravno, ovu bazu nemam u planu koristiti kod svakog šminkanja već samo za posebne prilike tak da mislim da se isplati uzeti ju.

Source: Balea pjena za pranje lica s ekstraktom lotosa (LINK) | Afrodita Oil Control Mattifying Serum (LINK) | L'Oreal Infallible Mattifying Base (LINK)

Trebam i novi uvijač za trepavice jer uz pomoć njega imam bar kakve takve trepavice, inače nula bodova. Pa eto, ako imate preporuku za neki dobar a ne preskupi uvijač, slobodno pišite. :)

Maybelline Lash Sensational je već duže vrijeme moja najdraža maskara, a želja mi je isprobati i Waterproof verziju, no nisam sigurna da li je ima kod nas za kupiti.

Catrice Prime And Fine Mattifying Waterproof puder u kamenu planiram kupiti nakon što potrošim svima dobro poznati Essence All About Matt! transparentni puder u kamenu koji mi je pri kraju. Kod Essencea mi se ne sviđa to što ostavlja brašnasti trag, inače sve 5. Vidjeh da su uveli i Waterproof verziju ovog pudera, no ipak ću radije i malo za promjenu isprobati ovaj od Catricea o kojem čitam same pohvale u gotovo svakom new in i empties postu kod blogokolegice Tamare s bloga Talisha's Art. :)

Source: uvijač za trepavice (LINK) | Maybelline Lash Sensational Waterproof (LINK) | Catrice Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof (LINK)

Na listi su i kapice za skidanje trajnog laka koje ja namjeravam koristiti za skidanje šljokica i teksturnih lakova. Čine mi se puno praktičnije od natezanja s folijom, a dvoumim se između silikonskih (LINK) i plastičnih (LINK). Jel' probao tko ova čuda? Koje su bolje?

Source: Plastic Nail Art Soak Off Cap (LINK) | Silicone Elastic Nail Art Soak Off Cap (LINK)

Novi digitalac je na wishlisti još od prošlog rođendana no kako stvari stoje tu će ostati još dugo vremena. Moj prastari Olympus FE-310 je prošlog ljeta i službeno krepao, a kako nemam para za novi odlučih nabaviti leće za mobitel (LINK). U međuvremenu sam se snalazila s burazovim ajfonom i digitalcem od frendice, ali i s jednim i drugim se uvijek malo žešće namučim. Da se razumijemo, digitalac od frendice je odličan i radi stvarno prekrasne fotke, ali moje manikure očito ne voli. :D Što se tiče ovih leća za mobitel, u paketu dobijete fish eye, wide i macro leću te štipaljku pomoću koje ih prikvačite za mobitel. Nije da imam bog zna kakvu kameru na mobu, ali iskreno se nadam da će bar macro leća biti od koristi i da će poslužiti za fotkanje manikura.

Kod istog sellera slučajno vidjeh još jednu korisnu stvarčicu. Riječ je o USB adapteru/punjaču (LINK) koji se jednostavno zašteka u zidnu utičnicu i pomoću USB kabla spoji s uređajem. Moj oriđiđi punjač od mobitela već duže vrijeme ne radi kak treba. Umjesto da puni mobitel, on ga još bolje isprazni. -.-' Jedini spas mi je USB kabel s kojim inače punim mob preko kompa tako da mi je ova stvarčica must have, pogotovo dok idem negdje na cijeli dan.

Source: Leće za mobitel (LINK) | 3 USB Charger (LINK)

Stvarčice za blog najčešće fotkam na unutrašnjoj strani jedne veste koja se već pomalo scufala pa bi ju htjela zamijeniti s nekom novijom podlogom. Sviđa mi se bijeli tepih od umjetnog krzna iz Jyska (LINK).

Stolna lampa (LINK) je isto već duže na popisu, a uz nju bi dobro došla i žarulja Philips 23w Tornado Cool Daylight pa da konačno mogu nokte fotkati i u sobi.

Source: Bijeli tepih od umjetnog krzna (LINK) | Stolna svjetiljka (LINK)

Na listi su i dvije karte za koncert. Na Apocalyptici sam već jednom bila, al' išla bih opet i opet i opet. :D The Cult je priča za sebe, jedan od dražih bendova koji još nisam imala prilike čuti uživo i zbog toga mu ovaj put dajem prednost. Pitanje dal' budu ikad više došli u Hrvatsku tak da je to prilika koja se ne propušta. I da, od svega na ovoj listi koncertima se definitivno najviše veselim. Kad su u pitanju koncerti, nikad nisam požalila ni lipe, taj doživljaj se jednostavno ne može opisati riječima. Ako se mene pita, bez muzike život nema smisla. Muzika je jedina koja je uvijek bila uz mene, ne samo u lijepim trenucima nego i onda kad su me svi živi odjebali. :) Još samo da striček Ramin Djawadi dođe u Hrvatsku i onda mogu krepati u miru. Zamislite samo da čujete OVO uživo!

Source: Apocalyptica (LINK) | The Cult (LINK)

Mislili ste da će ova wishlista proći bez ijednog laka za nokte? E pa neće moći (ove noći). :D U nastavku slijede još dvije WL s novim Catrice i Essence proizvodima koje ste već imali prilike vidjeti u zasebnim postovima. Btw ovo što je precrtano znači da sam u međuvremenu nabavila ili sam se jednostavno predomislila u vezi tih proizvoda.



4. Catrice Velvet Matt Lip Pencil Colour & Contour 080 Mauve In The Brown Direction090 Mauve Me Tender
5. Catrice Ombré Two Tone ruž za usne 010 Rockabily Rosewood020 Nude York City Style
6. Catrice Aqua Ink Lipliner 010 AttiNude Is Everything
7. Catrice Lip Dresser Shine Stylo 020 When The Sun Goes Brown


1. Essence colour boost high pigment nail paint: 05 instant summer02 instant fun07 instant feeling11 instant match
5. Essence my must haves sjenila: 04 brownie'licious07 mauvie-time!18 black as a berry
6. Essence Ultra Last olovka za usne: 05 rosewood high
9. Essence out of space stories nail polish04 beam me up!, 03 space glam, 07 1000 light years away

I stigli smo do krajaaa! Iz priloženog se može vidjeti da sam jako skromna. :D

Jeste li probali koji od ovih proizvoda? Što je sve na vašoj wishlisti?


You May Also Like

9 comments

  1. Dakle ja kao suhokožac :D favoriziram Olivalov piling i ulje, dok mi je krema ipak malo premasna i ne upije mi se do kraja.
    Osobno imam Ebelin bijelu spužvicu za osjetljivu kožu i jako sam zadovoljna, koristim je svako jutro s običnom vodom bez umivalica.
    Baleina umivalica me nakon dva-tri (zadovoljna) dana počela isušivati...
    Kaj se tiče uvijača za trepavice ja imam Avonov i obožavam ga jer mu "ručkice" nisu ovak okrugle da moraš prste provlačiti kroz njih nego su ravne i samo se stisne što mi se pokazalo jako praktično kad bih se išla šminkati odmah nakon lakiranja noktiju i kad bih neminovno usr... manikuru na uvijaču!
    Ove kapice su mi skroz fora i već mjesecima važem trebaju li mi ili ne :P
    Kaj se tiče macro leće za mobitel, imam je i ja, ali iskreno - nije to to i ne koristim ju uopće!!!
    Vezano uz žarulju, ja već mjesecima svoje manikure fotka pod Philips običnom 'cool daylight' žaruljom od 6500 K, pa ono... ;) Prvi put čujem za tu Tornado pa moram ići guglati.
    Essence i catrice novitete još nisam išla ni pogledati jer sam do ročkaza na no buy režimu!
    I da - i ja TREBAM fotić, ja razmatram NIKON Coolpix P 900!
    Koji elaborat... :P
    P.S. skoro sam kupila baš tu stolnu lampu u Frihu, ali sam se u zadnji tren ipak odučila za mobilnu s postoljem da je mogu prenašati. Ovo kad se mora šarafiti za stol mi nije praktično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem na ovak detaljnom komentaru, puno si pomogla. Sad bar znam kaj bum preskočila :)
      Kaj se tiče ove žarulje, ja sam ju otkrila zahvaljujući Mateji s bloga Mateja's Beauty Blog. Baš je pisala o tome kak fotka, kak uređuje fotke za blog i to sve. Evo link: https://goo.gl/0hTeOA
      A istina, mislim da si bum i ja radije kupila normalnu lampu s postoljem :D

      Izbriši
  2. Ovaj Afrodita Oil Control Mattifying Serum sam ja davno imala, i sjećam se da je u dm-u bio snižen jer je izlazio iz asortimana. iznenadila bi se da je još negdje dostupan jer kad je bio snižen pisalo je da više neće biti dostupan. osim ako se nalazi u nekom drugom pakiranju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaa šteta :(
      Malo sam guglala i naišla na Hydro Control Mattifying serum - https://goo.gl/EuGXGO
      Ne kužim se u sastojke, ali imam filing da se radi o istom proizvodu.

      Izbriši
  3. Nisi jos nista isprobala iz Olival linije sa smiljem?! E to prvo moras ispraviti i uzeti si piling koji je odlican. Ove kapice za nokte sam i ja gledala i razmisljala da li mi trebaju. Loreal baza je meni odlicna a i cesto imas u dm-u 30% na Loreal (mislim da je i sad do kraja mjeseca) tako da se stvarno isplati uzeti. Takoder mi je Essence ovaj bijeli puder pri kraju i bas si isto mislim da uzmem Catrice. A o Essence i Catrice novitetima bolje da ne govorim jer zelim skoro sve. Ali nove Catrice palete su odlicne tako da i za to imas moju preporuku. Uglavnom nadam se da ces sto vise toga prekriziti (ako ne i sve) sa ove svoje wishliste 😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shame on me :D Budem uskoro to ispravila, planiram se počastiti za ročkas bar s jednom od ovih stvarčica :)
      Hvala ti, kad tad budem ja to sve prekrižila...nadam se :D

      Izbriši
  4. wow, ovo se zove post, pun svega i svacega :D
    ovu loreal bazu cu definitivno kupiti jednom jer po recenzijama mislim da bi mi mogla odgovarati. prvenstveno bi mi sluzila za popunjavanje mojih vulkancica od pora.
    olival ekstra hidratantnu kremu sa smiljem uzela sam nedavno i koristila ju tek nekoliko puta. hm, malo je masna i ne upije mi se skroz, ali ju moram jos dobro isprobat, a olival piling je moj najdrazi :)
    ja valjda pudere u kamenu jedem :P
    uvijek zaboravim pogledat za vodootpornu maybelline maskaru kod nas, ja sam svojih par komada uzela na feelunique kad je bila na nekoj akciji, pa ako ju ne mozes nigdje naci skicni tamo.
    joj bijeli cupavi tepih... ja sam si pred 3 mjeseca narucila jedan sa ebay-a jer sam bila skrta ic negdje u ducan po njega. nasla sam jednog slatkog iz malezije za 3 dolara i naravno da nije dosao. ocito je skrenuo putem kao onaj izgubljeni avion. sve mi se cini da cu morat i ja u jysk po ovakvog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šajze, izgleda da budem ovu Olivalovu kremu ipak preskočila. Ja sam ju planirala koristiti kao podlogu za bb kremu/puder, al' i ovak imam problem s masnom t-zonom tak da mislim da to ne bude najbolje funkcioniralo :/ Budem još pričekala tvoju recenziju pa ćemo da vidimo ^^
      Haha ne znam ja kaj ti radiš s tim puderima u kamenu, ali meni si ovaj Catrice definitivno prodala :D
      Na Feeluniqueu je trenutno ova vodootporna Maybelline maskara na akciji 3 for 2, lajkam :)
      Hahaha ko zna di je taj tvoj tepih na kraju završio :D Ovaj iz Jyska je taman na akciji, a ima i takav manji okrugli za kojih 40 kn :)

      Izbriši
    2. mozda je regenerativna krema bolja posto je za masnu kozu, nju jos nisam isprobala, ali ekstra hidratantna mi se ne upije do kraja...
      oooo pa onda iskoristi akciju na feelunique :D
      e vidis nisam imala pojma da je tepih trenutno na akciji, mislim da cu si onda definitivno skocit po njega :)

      Izbriši

Thank you for visiting my blog! Have a nice day! :)