Makeup tools: Blender Sponges & Oval Brush | EnjoyOurs

by - 18.3.17


Danas ću vam pisati o mini makeup (fejk Beauty Blender) spužvicama i ovalnom kistu koje sam dobila na recenziju s EnjoyOurs web shopa. Ako vas zanimaju moja iskustva nastavite čitati. :)


MINI MAKEUP (''BEAUTY BLENDER'') SPUŽVICE

Do sad sam isprobala samo jednu spužvicu tog tipa, i to onu iz Bipe. Stvarno sam ju puno koristila i već je postala toliko gadna da me više bilo strah približiti je faci. :D Stvar je u tome da je spužvica tijekom cijelog tog perioda upijala dosta proizvoda i koliko god ja nju prala nikad ju nisam uspjela oprati u potpunosti, a s vremenom su se na njoj pojavile i neke crne fleke. Taman kad sam planirala nabaviti novu spužvicu, javila mi se Jessica s EnjoyOurs shopa i rekla da sama izaberem nekoliko proizvoda za recenziju. I tako sam ovaj put umjesto standardnih stvarčica za nokte izabrala i ove male spužvice


Spužvice dolaze u paketu tj. setu od 4 komada u random bojama, a dostupne su u 2 različita oblika. Ja sam izabrala one u obliku jajeta, a oni su mi poslali krive. Al' ok, pretpostavljam da su spužvice jednake kvalitete i da je jedina razlika među njima oblik. No, je li upravo oblik bio presudan za moju konačnu ocjenu pogledajte u nastavku. I da, veličina ovih spužvica je cca 4.5*3.4*3.4cm, a cijena seta od 4 komada je 2,39$.


Prije korištenja, kistove, spužvice i slične stvari koje planiram staviti na facu uvijek prvo dobro operem. Moram priznati da sam se s ovim spužvicama po tom pitanju bome namučila. Prvo sam ih oprala sapunom (i tekućim i krutim), kako i inače perem alat za šminkanje. No, onaj ne baš lijep miris je i dalje bio prisutan. Sljedeći korak bilo je namakanje u vodi s octom, ali ni to nije pomoglo. Na kraju sam ih preko noći ostavila u omekšivaču i kooonačno se riješila tog užasnog mirisa. Iskreno, ne znam kako bih ga uopće opisala, no više nije ni bitno.

Look By Bipa spužvica VS EnjoyOurs spužvica

Na red je konačno došlo i testiranje spužvica na faci. Onu iz Bipe najčešće sam koristila za blendanje korektora ispod očiju, a nerijetko i na ostatku face zajedno s BB kremama. Za razliku od spužvice iz Bipe, ove male se uopće ne povećaju kad ih namočite. Sljedeća stvar, spužvica iz Bipe je zbog svojeg jajolikog oblika špinčastija pri vrhu u odnosu na spužvice sa EnjoyOurs shopa i s njom je puno lakše blendati korektor ispod očiju, oko nosa i sl. Inače ove spužvice nisu loše, al' eto, bila bi puno zadovoljnija da su mi ih poslali u odabranom obliku jer za namjenu za koju sam ih planirala koristiti sve bi bilo puno lakše i jednostavnije.


OVALNI KIST

Što se tiče ovalnog kista, moram priznati da mi je ovo takav prvi i za sad jedini koji sam ikad imala u rukama tak da ga nemam s čim usporediti. Puno sam čitala o njima i to uglavnom hvalospjeve, pa reko da i to čudo isprobamo. Kist je izrađen od čvrste plastike, a dlake su full guste i mekane. Dimenzije kista tj. glave kista su cca 3x2cm, a cijena mu je 1,99 $.


S obzirom da je to bio moj prvi susret s ovalnim kistovima, prvo sam išla guglati kak se to uopće koristi. xD Piše na netu da ovi kistovi odlično surađuju sa svim vrstama tj. teksturama pudera i da je svaki od njih multifunkcionalan. Ovaj moj #4 je navodno dobar za puder, korektor, konturiranje, rumenilo itd. Ja sam ga isprobala samo za korektor i podlogu, i to u par navrata, no čini mi se da to jednostavno nije za mene tako da ću se ja i dalje držati klasičnih kistova i beauty blendera. Ako ništa drugo, drago mi je da sam imala prilike isprobati i to čudo. :D



KONAČNI ZAKLJUČAK!

Što se tiče spužvica, ja bih vam ih preporučila eventualno u jajolikom obliku (možda ćete vi imati više sreće pa vam pošalju upravo takve :D), no s obzirom na neugodan miris možda najbolje da preskočite.

Ako vas zanima kako je to našminkati se pomoću ovalnog kista a pritom ne želite izdvajati veću svotu novaca, dajte priliku ovom kistu. Možda će vama biti dobar. To što se ja nisam našla s njim ne znači da on ne valja. Imajte na umu da ja koristim uglavnom BB kreme pa je vjerojatno i do toga. Možda bi s puderima puno bolje funkcionirao, tko zna.

Kad smo već kod makeup pomagača, blogokolegica It's Miss Ivana je nedavno pisala o jednom setu kistova sa spomenute stranice pa svakako škicnite ako vas zanimaju njezina iskustva (LINK). :)

No, svakako bacite oko i na ostale stvari na njihovoj stranici, posebno na stvarčice za nokte. U OVOM postu ste mogli vidjeti jednu njihovu pločicu u akciji i za nju vam mogu 100% garantirati da se nećete razočarati. :)

I za kraj, ukoliko planirate naručiti nešto sa EnjoyOurs shopa, svakako iskoristite moj kod UDT10 kako biste ostvarili 10% popusta. Poštarina je besplatna!


Do čitanja! :)



*PR sample

You May Also Like

5 comments

  1. Ja sam od njih dobila spuzvicu za poklon kada sam si skinula onu njihovu aplikaciju, izgleda kao i svaki drugi beauty blender ali samo izgleda. Isto sam ju jedva oprala da uklonim taj neugodan miris ali mi se nikako ne svida. Niti malo ne naraste kada se smoci i ne moze se s njom nista izblendati i na dodir je totalno drugaciji materijal od svih drugih koje sam isprobala. Ali zato imam ovakav ovalni kist (sa ebaya) i obozavam ga. Malo je neobicno dok se ne naviknes ali odlican mi je za tekuci puder i uglavnom samo njega i koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, da ova dva proizvoda nisam dobila na recenziju, vjerojatno ih nikad niti ne bi spomenula na blogu. A ovalnom kistu budem dala još koju priliku kad ih svi tolko hvalite :D

      Izbriši
  2. Takve spuzvice su neprakticne ali moze se nesto s njima.
    Imam s Baya spuzvica dosta. Ne narastu bas previše, al za blendanje korektora su ok.
    A ovalne kistove obozavam. Najbolji su mi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ja više ne mislim uopće kupovati te kineske spužvice, nikad ne znaš kakva te bude zadesila. Ova iz Bipe mi je čist ok, a uz to nije ni skupa. :) A kaj se tiče ovalnih kistova, ja sam izgleda jedina koja se nije skompala s njima haha :D

      Izbriši
    2. Ja imam Hello Beauty spuzvicu iz Bipe i on njihovu marku Look by Bipa. Zadovoljna sam njima!

      Izbriši

Thank you for visiting my blog! Have a nice day! :)