Friday favorites #4 | Beauty

by - 9.12.16


Bok, bok! :) Danas, nažalost, nema nove manikure, ali zato za vas imam nove favorite, ovog puta kozmetičke. Više u nastavku. :)

U zadnje vrijeme ne lakiram baš često jer mi prsti jako loše reagiraju na hladnoću, uglavnom su muertos (malo plavi, malo bijeli), a uz sve to izgledaju ko čevapi koliko su natečeni. Ne želite gledati taj film, vjerujte mi. A baš sam se veselila blagdanskim manikurama. Pitanje dal' ih na kraju uopće bude. :( Da stvar bude još gora, manikure inače fotkam vani jer unutra nemam dobru rasvjetu i fotke ispadaju baš loše, a s obzirom na moje trenutno stanje pametnije mi je da pričekam malo toplije dane. Eh, moj Raynaud, di baš mene nađeš? :(

No, ajmo mi na vedrije stvari.


1. MAYBELLINE COLOR TATTOO 24HR EYESHADOW - PERMANENT TAUPE

Ova stvarčica je nešto bez čega ne mogu zamisliti šminkanje. Ujedno je i moj prvi i trenutno jedini proizvod koji koristim za obrve. Trošim već drugo pakiranje i mislim da ću ga kupovati sve dok ga ne prestanu proizvoditi. :D Nijansa mi je super jer nije ni presmeđa ni precrna već neka sivo-smeđa. Kad sam ga tek krenula koristiti znala sam malo pretjerati s nanošenjem jer meni je 'nježno' strani pojam, no s vremenom sam se ispraksirala i sad mi obrve više ne djeluju tako umjetno kao u početku (bar se nadam haha). Sjenilo na obrve nanosim EcoBella kosim kistom i ono ne mrda nikud tako dugo dok ne skinem cijeli makeup. Još jedna prednost mu je to što se jako sporo troši (tek pred kraj se počinje lagano sušiti), a cijena mu je oko 40kn.



2. LILITH PRIRODNA KOZMETIKA: ZELENI ŠAMPON I MAGIC REGENERATOR ZA KOSU

Oba proizvoda našla su se na mojoj rođendanskoj wishlisti, a moja draga Martina upravo me ovim duom iznenadila za ročkas. :) Ovo su ujedno bili i moji prvi prirodni proizvodi za kosu. Užasno me zanimalo kakva će biti razlika u odnosu na ostale šampone, kakva će biti kosa nakon pranja i hoću li kosu zaista morati prati rjeđe nego inače. Obično ju perem svaki treći dan, i to samo zbog masnog tjemena i šiški, ostatak kose je normalan. Eh da, budući da se u sastav kužim 0% napisat ću vam samo svoje iskustvo s ovim proizvodima, a ostatak škicnite na fejsu, linkovi su tu. :)


Kad sam krenula s korištenjem Zelenog šampona, prva stvar koja me iznenadila bili su njegov ugodan miris (barem meni) i dosta rijetka tekstura. I da, zelene je boje. :D Budući da bočica ima malo veći otvor, ispočetka sam imala problem s doziranjem, uvijek bi mi pobjeglo previše šampona, a nekad bi ga čak uspjela razliti po kadi. Sljedeća stvar za koju mi je trebalo vremena da se naviknem je minimalno pjene. U početku mi je bilo skroz čudno, no kako je šampona u bočici bilo sve manje tako mi je i manjak pjene postajao sve normalniji. Ne znam za vas, ali ja sam oduvijek u glavi imala sliku da je upravo pjena ta koja je zaslužna za čistu kosu. Čim više pjene, tim čišća kosa haha. Jesam blesava. :D Uglavnom, ovaj šampon me uvjerio da pjena nema veze s tim. Baš sam ostala ugodno iznenađena kak mi je kosa čista i meka. Najbolje od svega je to što sam nakon nekog vremena uspjela produžiti pranje kose za koji dan. Dakle, na meni ovaj šampon fkt djeluje i definitivno ga kupujem opet. Jedini nedostatak je prerijetka tekstura odnosno doziranje, no dobro. Meni je šampon trajao kojih mjesec dana, ali imajte na umu da mi je u to vrijeme kosa bila skoro pa do guzice. Cijena: 25kn (150ml).

Uz šampon sam imala prilike isprobati i Magic regenerator za kosu. Inače, umjesto regeneratora koristim Gliss masku za kosu (pisala sam o njoj OVDJE) tako da je i ovo za mene bilo nešto novo i drugačije. Sad ne znam kakve su teksture drugi regeneratori, ali rekla bih da su tu negdje po gustoći. Regenerator radi upravo ono što obećava, omogućava lako raščešljavanje, a uz to preeedobro miriši (kombinacija mirisa jasmina i vanilije). Ovog puta moram pohvaliti pakiranje jer je jako praktično, proizvod se dozira na pumpicu. Jedini nedostatak je malo viša cijena, ali dok bude viška para definitivno i njega kupujem opet. :) Cijena: 40kn (200ml).


3. BYPHASSE MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE LICA

Byphasse proizvodi su mi definitivno otkriće! Prvo tonik (o njemu sam pisala OVDJE), a sad i ovo mlijeko. Pakiranja su ogromna, traju stvarno dugo, a s vremena na vrijeme možete ih naći u dm-u na akciji 1+1 gratis. Di ćeš bolje? :D Prije ovog mlijeka, za skidanje šminke koristila sam Garnierovo u zelenom pakiranju, no mislim da njega više neću kupovati jer mi je ovo jednako dobro a daleko isplativije. Moram priznati da me na prvu malo bilo strah da će me peckati za oči koje su dosta osjetljive, no nemam apsolutno nikakvih problema tak da palac gore. :) Cijena: oko 25kn (500ml).



4. MAYBELLINE LASH SENSATIONAL INTENSE BLACK MASKARA*

Sa Lash Sensational maskarom sam se prvi put susrela na prošlogodišnjem Beauty Blog Dayu, i to s onom prvom verzijom koja se pojavila u prodaji. Sljedeći, a ujedno i prvi Intense Black primjerak imala sam prilike isprobati zahvaljujući ekipi iz Maybelline New York Hrvatska koja me početkom veljače iznenadila paketićem u kojem se između ostalog našla i ova maskara. Moje trepavice su full kratke i tanke, a ova maskara ih baš lijepo produži. Istina, trebalo mi je vremena da se priviknem na ovu četkicu, gotovo uvijek bi se naličila po kapku, ali sad više nemam tih problema. :D Četkica je zapravo super jer baš lijepo razdvoji trepavice, samo treba malo vremena da se priviknete na nju. Trenutno trošim svoje drugo Intense Black pakiranje, a vjerujem da ću je nastaviti kupovati i dalje. Cijena: oko 45kn.



5. ESSENCE I LOVE NUDE EYESHADOW 03 CRÈME BRÛLÉE

Ovo sjenilo otkrila sam zahvaljujući Mireli s bloga Sura Dancer. Svidjele su mi se sve tri nijanse o kojima je pisala, no na kraju sam se odlučila na kupnju samo one najsvjetlije pod nazivom Crème Brûlée. Za šminkanje uglavnom koristim neutralne MUR i MUA palete, a budući da najsvjetlije nijanse uvijek među prvima potrošim ovo sjenilo mi je baš trebalo. Ja ga najčešće koristim ispod obrva i u unutarnjem kutu oka, a ponekad i preko cijelog kapka. Sjenilo sadrži 1,8 grama i zbilja traje i traje. Nažalost, povukli su ga iz prodaje, ali uspjela sam nabaviti još dva primjerka kad su bili na akciji. Više se ne sjećam koliko sam ih platila, samo znam da im je puna cijena bila 21,90kn.


Toliko za sada. :)

Koji su vaši trenutni kozmetički favoriti? Imamo li koji zajednički?



*PR sample

You May Also Like

8 comments

  1. Bome nemamo niti jedan zajednički favorit, ali zainteresirala si mi za sve, osim za maskaru i ovo Essence sjenilo. :D Baš bi si mogla nabaviti ovaj color tattoo za obrve jer koristim essenceovo sjenilo, a ono je ipak pretoplo za moje obrvetine. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha ko zna, možda nam baš Color Tattoo bude jedan od zajedničkih favorita uskoro :P

      Izbriši
  2. Imamo cak jedan zajednicki favorit a to je ova Maybelline maskara. I inace su mi super njihove maskare pa tako i ova. Moj trenutni favorit je Maybelline The Nudes paleta sjenila, tek ju kratko imam (ocito sam bila dobra kad mi ju je Sv. Nikola donio :D) ali obozavam ju, ljubav na prvi pogled i koristenje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se sviđa ta paleta, moguće da bude sljedeća kad potrošim ove 2 koje trenutno imam :)

      Izbriši
  3. Jaoooo koliko dugo nisam naručila išta od Lilith, mislim da ću to morati promijeniti uskoro i to upravo sa ovim dvojcem koji ti imaš :D E čitam taj dio u kosi i sjetim se onog trenutka na BBD-u kad smo se srele i kad si taman skeljila blot papirić na čelo, hahahaha xD I onda si se tužila kak ti se šiške masne od čela xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahahah iss kak si se samo sjetila toga xD

      Izbriši
    2. Nemam pojma, možda ono, čitam masno tjeme, masne šiške ---> masno čelo ---> blot papirići, BBD! xD

      Izbriši
  4. Essence-ovo sjenilo mi izgleda jako dobro :D
    I ova prirodna kozmetika za kosu... svidaju mi se jako reakcije, morat cu to pogledat :D

    xo Honey - blog Royal Lifestyle - Twitter - Instagram

    OdgovoriIzbriši

Thank you for visiting my blog! Have a nice day! :)