My year in pictures | 2016

by - 2.1.17


Konačno je došao kraj još jednoj shitty godini, a to znači da je vrijeme za kratki pregled iste. Ovakav post radim već treću godinu za redom (ako vas zanima, evo i linkova za pregled 2014. i 2015.) i mislim da će ovo biti tradicija sve dok ovaj blog bude postojao. :) Cilj ovih postova je prisjetiti se svega lijepog, a ono ružno probat ćemo zaboraviti i ostaviti iza sebe... 


Pa krenimo od siječnja u kojem nam je pao prvi pravi snijeg, a u kojem je najviše uživao Ricky. Osim lopatanja snijega, ovaj mjesec mi je obilježilo putovanje u Zagreb u kojem sam valjda provela više vremena nego doma, puno stresa, malo sna, ali barem sam imala dobro društvo ak niš drugo. :)


Ni veljača nije bila niš bolja. Najbolji opis za ovaj mjesec bio bi - stres part 2. Dobra stvar bio je dan proveden u Maksimiru i šetnjica većim djelom parka, opet u dobrom društvu. Otkrila sam novi i trenutno najdraži Cappuccino od kokosa i bijele čokolade, a najveće iznenađenje definitivno je bio Maybelline paketić u kojem je uz nekoliko njihovih proizvoda bila i prekul pozivnica na #makeithappen party. Nažalost, na party nisam mogla doći, ali zato sam presretna što sam imala priliku isprobati Lash Sensational Intense Black maskaru koja mi je postala omiljena, a o kojoj sam više napisala OVDJE.


Ožujak je kod mene uvijek zanimljiv i prepun događaja, a budući da je vani sve toplije polako se briše prašina s bicikla i kreću prve vožnje. :) S prvim zelenilom stiglo je i proljeće - moje najdraže godišnje doba, a nekoliko dana kasnije ''slavila'' se još jedna godina više.


U travnju je konačno otvorena sezona lizanja u najboljoj slastičarnici Diadori u Drnju. To nam je usputna stanica dok se vraćamo s bicikliranja, gotovo uvijek stanemo na bar jednoj kuglici sladoleda. :D 


Svibanj je bio pravi bittersweet mjesec. Obilježili su ga odlično društvo i izlasci, ali nažalost i jedan sprovod. Teško je kad svijet napusti dobra, mlada i uvijek nasmijana osoba pred kojom je cijeli život, a još je teže kad je ta osoba tvoj poznanik ili prijatelj...


Lipanj nije bio bog zna kako zanimljiv mjesec. Slabo sam lakirala nokte, opet sam putovala u Zagreb i tako... Ipak, moram izdvojiti nagradu (treća slika u kolažu) koju sam osvojila kod Tamare s bloga Talisha's Art. Moji prvi susret s Kiko lakićima i njihovom kozmetikom općenito. 


U srpnju je pala još pokoja vožnjica uz zalazak sunca, pojela se tona sladoleda i debljalo se na veliko, a stigao je i novi paketić s Born Pretty-ja s hrpom novih stvarčica za isprobavanje. :)


Kolovoz je mjesec koji uvijek jedva dočekam i uglavnom mi ostane u lijepom sjećanju. Razlog tome su raznorazni eventi u mojem kraju od kojih posebno moram izdvojiti Country vikend na Šoderici i do sad najbolji Renesansni festival u Koprivnici. Svake godine nadmaše sami sebe. Ovog puta glavna tema bila je srednjovjekovna glazba za koju je bio zaslužan njemački bend Furunkulus. Definitivno jedan od boljih koncerata na kojem sam bila! :D Eh, da... u kolovozu sam po prvi put pogledala i jednu tursku seriju od početka do kraja haha, i to zbog Madžita ofc. :D Inače, te serije uopće nisu loše za učenje turskog. :D


U rujnu sam ostvarila svoju prvu suradnju sa Harunouta shopom i imala prilike isprobati hrpu novih stvarčica za nokte. Usput sam se igrala s nakitom, otkrila sam novi Aveo aceton od lubenice, odličan energy drink s natpisom ''gives you power like hell'' i ometala Rickyja u sunčanju. :D


Listopad mi je isto jedan od dražih mjeseca, a razlog tome je, pogađate, Halloween. Ove godine sam uspjela napraviti čak 4 tematske manikure i manje više sam zadovoljna sa svima, a po prvi put sam pokušala i na faci napraviti neke fejk rane. Već godinama imam želju isprobati tak nekaj, al' svaki put odustanem prije nego uopće krenem jer nemam tekući lateks, umjetnu krv i ostale stvarčice koje bi dobro došle za takav pothvat. Ali nije mi vrag dao mira pa sam odlučila improvizirati s onim kaj imam i na kraju čak i nije tak loše ispalo za prvi put. :D


U studenome je službeno zatvorena sezona bicikliranja, još je dosta dugo i trajala. Pao nam je prvi snijeg koji je nestao prije nego sam se ja udostojila dići s kreveta i pogledati kroz prozor, ali zato sam ja to nadoknadila pahuljicama na noktima. :D Nakon nekoliko mjeseci pisanja, konačno sam dovršila i objavila svoj prvi post o pečatiranju pod nazivom ''Nail stamping tricks & tips'' za koji se nadam da će koristiti budućim ovisnicima o pečatiranju. :)


I stigli smo do zadnjeg mjeseca u godini, nekome najdražeg, a nekome ne baš omiljenog. Ja sam vjerojatno u onih 1% ljudi koji se ne vesele nikakvim blagdanima i koji jedva čekaju da prođu. Umjesto da bude veseli i bijeli kako i priliči ovom mjesecu, prosinac 2016. bio je sve samo to ne. Zapravo, bio je najgori do sad. U jednom od prethodnih postova pisala sam o svojem problemu s Raynaudovim fenomenom, a ove zime stanje je bilo gore nego ikad i to je glavni razlog zbog kojeg na blogu nije bilo više božićnih manikura. Druga stvar zbog koje sam doslovno ludila zadnjih tjedan dana su petarde, vatrometi i slična sranja. Jadni moj Ricky nije znao kud sa sobom, srce mu je lupalo 100 na sat, a bilo je čak i krvi i veterinara i svega. :( Ali to nije najgore kaj se desilo. Nažalost, od početka prosinca imam jednu baku manje. Još uvijek mi je čudno doći kod bake, a ne vidjeti baku na kauču pred tv-om... Da ne bude sve tako crno, bilo je tu i nekoliko lijepih trenutaka kao npr. promocija dviju meni dragih osoba, izlet u Koprivničku bajku, izlet na taquitose i šećer na kraju - Essence paketić koji mi je definitivno uljepšao ne dan nego cijeli mjesec.

I tako... To vam je bila moja poprilično shitty godina. Na sreću, tu je cijelo vrijeme bilo biće koje mi ju je na ovaj ili onaj način uljepšavalo, a to je moj Ricky kojeg volim više od svega. 

A kakva je bila vaša godina? Po čemu ćete ju najviše pamtiti? 

P.S. Nadam se da će u 2017. biti puno više lijepih stvari i trenutaka uz što manje stresova i da će nam svima biti zdravija, sretnija i pametnija!


You May Also Like

12 comments

  1. Super mi je ovaj post i bas je lijepo vidjeti cijelu godinu ovako u slikama. Jako mi je zao zbog tvoje bake, primi moju sucut... Zao mi je i Rickya i nadam se da je sada ok, mrzim glupe petarde! Zelim ti u ovoj Novoj godini puno srece i puno lijepih trenutaka a sto manje tj. niti malo onih ruznih. I naravno ocekujem od tebe i ove godine jos puno, puno lijepih manikura :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Maja ❤ Ricky je puno bolje otkad je prošlo cijelo ovo ludilo :) I ja tebi želim sve najljepše i isto tak još punooo odličnih manikura ^^

      Izbriši
  2. Baš mi je žal i zbog tvoje bake i zbog frenda. Nadam se da ti ova bu bolja u svakom pogledu. Kak je Ricky? Dok ga gledam na ovim fotkama, pojela bi ga kak je slatki, cukornu facu ima i oke. <3 Moja godina je isto bila usrana, nadam se boljoj...Super mi je ovaj post, da ja nisam lenguza isto bi ga napravila, lepo je to tak za uspomenu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fala ti ❤ Dobro je Rikinjo, preživel je :) Nadam se da bu nam 2017. donesla puno ljepših stvari od ove prošle...

      Izbriši
  3. Post je divno napisan. Volim kada neko se ovako "otvori", i kada ima ideje šta i kako. Žao mi je zbog svih loših dešavanja koji su ti obilježili ovu godinu.

    http://beautycornerbyemina.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicna je ovo ideja za post. Stvarno je super proc ovak godinu kroz slike :D i odlicno mi je kak je u svakom mjesecu bar jedno mjesto zauzel pesek, preslatki !!!

    Honey - blog Royal Lifestyle - Twitter - Instagram

    OdgovoriIzbriši
  5. Žao mi je zbog gubitaka :( Šaljem ti virtualnu pivicu i želje da na kraju 2017.-e napišeš ovakav post ali da vrvi (još više) od lijepih trenutaka i doživljaja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ❤ Btw nadam se da bumo ove godine tu virtualnu pivicu zamijenile s bar jednom pravom :D

      Izbriši
  6. evo i mene :D odlican post, mene bi sve bilo strah sjetit se cijele godine na takav nacin :/ :D
    i ja mrzim blagdane, bozicne pjesme, petarde i sve one supke koje ih bacaju.
    zelim nam bolju 2017, definitivno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma koliko god neka godina bila usrana, kad baciš oko na sve ove slikice shvatiš da je tu bilo i lijepih stvari. Možda ih nije bilo toliko puno i možda nisu ostavile tak veliki trag ko one loše stvari, ali ipak ih je bilo. Znam da je i tebi godina bila za k, ali dovoljno je da pogledaš svoj IG profil i prisjetiš se svega lijepog :) Nadam se da će u 2017. biti čim manje negative i čim više pozitive! :)

      Izbriši

Thank you for visiting my blog! Have a nice day! :)