Birthday Wishlist | 2018

by - 27.3.18


Bliži se još jedan rođendan, a to znači da je vrijeme za prigodnu wishlistu. :) Ako vas zanima što sam si sve poželjela prijašnjih godina klik OVDJE. Moram reći da sam u međuvremenu dosta toga nabavila i manje-više sam sa svime zadovoljna. Hoće li i ove godine biti tako, to ćemo tek vidjeti.

Za početak valja napomenuti da većina spomenutih proizvoda potječe iz Koreje. Ako se do sad još niste susreli s azijskom kozmetikom a zanima vas sve o njoj, toplo preporučam da posjetite Sjajoliku (LINK) koja si je dala truda i objasnila sve do najsitnijih detalja. Ukratko, moj prvi susret s korejcima dogodio se prije kojih 6 godina kada me obuzelo ludilo za BB kremama. I pogodite što? Ludilo se vratilo. xD A osim BB krema našlo se tu još svašta nešto. No, najbolje da krenemo nekim redoslijedom...


SKIDANJE ŠMINKE/ČIŠĆENJE LICA

Što sam bliže tridesetoj sve više i više pažnje posvećujem preparativi. Mislim si - ak hoću da me i dalje u izlascima/za šankom pitaju za osobnu - krajnje je vrijeme da si i ja odredim kvalitetnu rutinu njege lica. Btw imam mješovitu kožu (masna T-zona + ponekad suhi obrazi i područje ispod očiju).

Krećemo s prvim korakom, možda čak i najbitnijim, a to je skidanje šminke. Proizvod kojeg trenutno koristim za tu svrhu je ogromno Byphasse mlijeko za skidanje šminke koji mi super skida šminku, ali kad ga potrošim želim isprobati double cleansing iliti dvostruku metodu čišćenja lica (uljni skidač + gel/pjena za umivanje) o kojoj detaljnije možete pročitati OVDJE. Ova metoda mi se sviđa iz razloga jer se za skidanje šminke koriste uljni skidači koji se umasiraju u kožu i kad otope šminku jednostavno se isperu vodom. Dakle, ovdje nema (u većini slučajeva agresivnog) trljanja očiju blazinicom i nepotrebnog razvlačenja kože već se na ovaj način radi masaža lica što je dodatni plus. Budući da uljni skidači ostavljaju masni film na licu potrebno je napraviti još jedan korak, a to je umivanje gelom/pjenom. S obzirom da nemam nikakvih iskustava s ova dva tipa proizvoda planiram isprobati nešto od sljedećeg:

MIXA Bi-phase Cleanser Optimal Tolerance (cca 35kn, 125ml)


PILINZI/MASKE

Trenutno koristim Olival piling za lice s uljem smilja s kojim sam jako zadovoljna i kojeg planiram nastaviti koristiti i dalje. Lijepo očisti lice od nečistoća i viška sebuma, a koža je nakon njega mekana i glatka na dodir. Osim ovog pilinga, htjela bih isprobati još neke korejske stvarčice koje pomažu u borbi protiv proširenih pora i mitesera. Takvih ima, fala bogu, mali milijun, a koje sam posebno izdvojila možete vidjeti u nastavku.

TONYMOLY Egg Pore Blackhead Steam Balm (cca 8$, 30g)
SKINFOOD Black Sugar Mask Wash off (cca 8$, 100g)
SKINFOOD Egg White Pore Mask (cca 9$, 125g)


TONIK

Iako mi je sasvim ok Byphasse tonik, htjela bih isprobati i koji korejski, čisto da vidim razliku. Izdvojila sam dva za koja sam pročitala hrpu odličnih recenzija, ali najvjerojatnije ću prvo uzeti testere.

ETUDE HOUSE Moistfull Collagen Toner (cca 14$, 200ml)
SECRET KEY Milk Brightening Toner (cca 9$, 248ml)


HIDRATACIJA (ampule/serumi)

Stigli smo do dijela s kojim nemam baš iskustva (kao da sa svim ostalim imam xD). Jedini serum koji sam ja ikad probala je svima dobro poznati Balea Aqua serum. Ok je, ali ipak preslab, pogotovo u zimskim mjesecima. Mislim da je krajnje vrijeme za nešto bolje, nešto od dolje navedenog. Ampule su mi pak do nedavno bile totalna nepoznanica tak da me one posebno zanimaju. Znam da i vas zanimaju, pa evo LINK za detaljno izučavanje. :D

SCINIC Propolis Ampoule (cca 16$, 30ml)
LEEJIHAM Dr's Care Vita-Propolis Ampoule (10$, 15ml)
It'S SKIN Hyaluronic Acid Moisture Serum (9$, 40ml)
SKINTEGRA Hydra B (109kn, 30ml) 
AFRODITA Hydra Patch H2O Hydraboost Serum (73kn, 30ml)


SHEET MASKE

Vjerojatno sam jedina osoba u blogosferi koja još uvijek nije isprobala sheet maske, no zahvaljujući Mateji s bloga Mateja's Beauty Blog na listi ih se našlo čak 8. Inače, ovih maski ima u bezbroj varijanti i uglavnom dolaze u kjut pakiranjima radi kojih bi najradije pokupovala sve do jedne, ali za početak planiram isprobati neke od dolje navedenih. Riječ je, naravno, o hvaljenim korejskim maskama. Ove 'naše' me nisu baš nešto posebno privukle, no ukoliko imate preporuku bilo za 'domaće' ili korejske, slobodno pišite. 
KREME (dnevne/noćne/okoloočne/zaštitni faktor)

Nisam isprobala puno krema, ali daleko najbolja do sad mi je L'Oreal Paris Revitalift Laser Renew. Od okoloočnih sam isprobala samo Baleinu, a kremu sa zaštitnim faktorom nisam nikad stavljala na lice. Po tom pitanju najveće dostignuće su mi BB kreme sa zaštitnim faktorom. Sve u svemu, valjalo bi poraditi na ovom koraku.



BB KREME

U životu sam isprobala svega 3 pudera i niti jedan me nije oduševio. Vjerojatno zato jer nisam isprobala one prave, no bez obzira na to, prema puderima sam uvijek osjećala neku odbojnost i nelagodu kad bi ih stavila na lice. BB kreme su totalna suprotnost, uopće ih ne osjećam na licu, prekrivanje im je taman onoliko koliko meni treba i za mene su pun pogodak. Naravno, govorim o azijskim BB kremama koje se ni po čemu ne mogu mjeriti s ostalima koje sam isprobala. Neke planiram kupiti ponovo (MISSHA M Perfect Cover i HOLIKA HOLIKA Aqua Petit), a zanimaju me i sljedeće:

LIOELE Triple the Solution BB Cream (22$, 50ml)
HOLIKA HOLIKA Holi Pop BB Cream Matte (6$, 30ml)
LIOELE Beyond The Solution BB Cream (15$, 50ml)


SETIRANJE MAKEUPA

Dobro bi mi došao i kvalitetan puder za setiranje korektora ispod očiju i T-zone pa ukoliko imate kakvu preporuku svakako pišite. Bitno da ne isušuju područje ispod očiju i da izgleda prirodno. Do sad sam koristila samo pudere u kamenu pa bih malo za promjenu htjela isprobati one u prahu. Kad sam se bacila u potragu, Google mi je uporno izbacivao Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder kao najbolji u ovoj kategoriji, ali kad sam vidjela cijenu skoro me strefilo haha. Koliko god da je dobar ipak mu je cijena malo too much. Inače me uopće ne privlače ti razvikani high end brendovi, smatram da ih je većina precijenjena. No, kao što već znate, za svaki skup proizvod postoji 'dupe' iliti jeftinija verzija koja obavlja jednako ili barem približno dobar posao. Ja sam ih izdvojila nekoliko, a koji su to pogledajte u nastavku. Iskreno, nemam pojma koji ću isprobati prvi, najvjerojatnije jedan od ovih korejskih. Jeste li vi isprobali koji? Zanimaju me dojmovi! :D

Prvi red: E.L.F. Studio High Definition Powder | BOURJOIS Poudre De Riz De Java
Drugi red: INNISFREE No Sebum Mineral Powder | ETUDE HOUSE Zero Sebum Drying Powder


SJENILA

Na listi se našlo i nekoliko NABLA sjenila koja sam otkrila zahvaljujući Pale Canvas i Suri Dancer. Sjenila su zbilja posebna i ja iskreno takve nijanse do sad nisam uopće viđala u drogerijama (ili možda samo nisam obraćala pažnju). Gotovo sva sjenila koja posjedujem su nude i htjela bih malo za promjenu nabaviti nekoliko ljubičastih i pokoju burdungy nijansu. Sjenila za prvu silu ne moraju biti Nablina, slike su tu tek toliko da vidite koje mi se nijanse sviđaju pa ukoliko znate za neke jeftinije dupliće slobodno pišite. :)

Prvi red: Alchemy | Eresia | Selfish
Drugi red: Fahrenheit | Grenadine | Daphne N°2
Treći red: Calypso | Juno Moon | Lotus

E i da, super stvar je to što Nabla u ponudi ima i refill sjenila pa si sami možete složiti paletu s nijansama po vlastitoj želji. Meni se jako sviđa ova ideja jer ne postoji valjda niti jedna gotova paleta u kojoj mi se sviđa apsolutno svako sjenilo. Ok, Nabla Dreamy paleta sjenila je iznimka i nju bih rado udomila. :D Mislim da se na temelju prethodne fotke može zaključiti koje su mi nijanse favoriti.

Source


ESSENCE & CATRICE NOVITETI

Na popisu se našlo i nekoliko Essence i Catrice noviteta koje, iskreno, još uvijek nisam uspjela vidjeti uživo. Posebno su mi za oko zapeli Catrice Shake & Seal nadlakovi, čini mi se da bi nijansa Icy Slowdown mogla biti dobra zamjena za Essence Effect Holo Graphics 22 I ❤ Magic koji mi je pri kraju a kojeg više nema u prodaji.

ESSENCE my beauty lip ritual step 1 peeling
ESSENCE make up buffer brush
ESSENCE stay 6h true waterproof lipliner 09 ocre matters
CATRICE Shake & Seal Top Coat: 05 Icy Slowdown03 Offshore Beauty02 Deep Blue Sea
CATRICE prime and fine anti-shine fixing spray
ESSENCE fix it! nail glue
ESSENCE volume booster lash primer


OSTALO

Kakva bi to wishlista bila bez ijednog koncerta? Nikakva, eto kakva. Vjerujem da svaki pravi fan Game of Thronesa a i filmske muzike općenito jako dobro zna tko je Ramin Djawadi. Striček koji je zaslužan za epic muzičku podlogu jedne od najepic serije ikad! Volim sve njegove stvari, ali Light of Seven je i dalje nenadmašiva! Nego, Ramin ove godine ima turneju po Europi, a najbliže nama su Budimpešta i Beč. Karta i put nisu ni malo jeftini, ali da moram birati između svih ovih kozmetičkih stvarčica i karte, bez razmišljanja bih izabrala kartu. Ako ovog puta ne uspijem otići na koncert, nadam se da će dotični u sljedećoj turneji uključiti i ovu našu vukojebinu od države. Mislim, bilo bi logično da dođe u King's Landing, jel.


I to je to! Skromno, nema kaj. :D Nego, jeste li primijetili da na listi nema niti jednog jedinog laka za nokte (nadlakove ne računamo)? U zadnje vrijeme uopće nemam volje za lakiranjem pa nema smisla nagomilavati nešto što neću koristiti. I dalje imam staru wishlistu lakova na Pinterestu (LINK), čeka bolje dane. xD

I za kraj, voljela bih čuti i vaše dojmove ukoliko ste isprobali nešto s ove moje liste jer naravno da neću pokupovati sve što vidite pa bi bilo od velike pomoći. :) I da, super mi je da Korejci imaju testere za gotovo svaki proizvod tak da ću definitivno od njih krenuti.

A što si vi lijepog želite? :)


You May Also Like

10 comments

  1. Ja ti mogu dati dekante nekih azijaca,tipa secret key toner i slicno :)

    A,na wish listi mi je ABH liquid lipstick American Doll,Lancome Teint Idole Ultra Wear tekuci puder jer mi svi drogerijski rade sranja na licu i Skintegra Superba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Testeri su već na putu, a za dalje ćemo vidjeti :)

      Lijepa i skromna lista (za razliku od moje haha). Držim fige da spomenute stvarčice čim prije nađu put do tebe :)

      Izbriši
  2. Dakle idem opet redom...
    COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser imam i koristim na večer kad obično koristim AHA kiseline i vitamin C. Sviđa mi se kako čisti i osjećaj lica nakon umivanja, ali mi se ne sviđa miris :D
    2-3 puta sam kupila MIXA Bi-phase Cleanser Optimal Tolerance, ali moram priznati da mi je Nivea dvofazni skidač bolji, lakše mi skida Maybelline maskaru, dok se s Mixom malo pomučim.
    Do sad sam isprobala samo sheet Skinfood maske, ali planiram isprobati i ove u teglici, doduše ja si pikiram kokos za hidrataciju i limun za glow.
    SECRET KEY Milk Brightening Toner koristim sad već neke dvije godine i obožavam ga! Bočica mi traje 5-6 mjeseci, a ima dana kad bi se najradije i okupala u njemu :D
    Isprobala sam dosta ampula i esencija, pa i ovu SCINIC Propolis Ampoule. Sviđa mi se, pogotovo na večer, dok za jutro volim MIZON Herbal Orange blossom Ampoule jer imam osjećaj da me "digne" i da svježinu.
    Što se tiče seruma, AFRODITA Hydra Patch H2O Hydraboost Serum mi je OK, ali ipak malo preslabi. Ja sam ipak teta 35+ sa suhom kožom.
    Što se tiče sheet maskica, tu sam stvarno svašta isprobala i već imam neke favorite, od ovih tvojih doduše nisam probala niti jednu.
    TONY MOLY Panda's Dream White Sleeping Pack i MIZON Collagen Power Firming Eye Cream su i na mojoj viš listici, ali ne smijem ništa kupovati dok barem ne prepolovim nakupljene zalihe.
    Nemam naviku setirati područje ispod očiju, ali za E.L.F. Studio High Definition Powder sam čula samo pohvale pa se nadam da će E.L.F. uskoro stići i u našu Bipu.
    Alchemy, Selfish i Juno Moon su i na mojoj listi ;)
    A Dreamy... da, gledamo se već par dana i čekam trenutak kad se budem odvažila i piknula kistom u nju :D
    Kaj se tiče essencea i ja si želim par (skoro sve) novih kistova kao i fix it! ljepilo.
    Od Catricea i ja želim 2-3 "protresajuća" toppera. Dok sam ih gledala na stalku uopće mi nisu zapeli za oko ali kad sam vidjela neki dan swatcheve... pa recimo da sam promijenila mišljenje ;)
    A kaj se tiče koncerta... bolje da sam tiho! :D
    (P.S. prvi je bio bolje sročen! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao prvo, fala na volji i trudu za tipkanjem po drugi put i ofc, kaj si podijelila sve ovo s nama neiskusnima. <3 Evo, ja tek sad pomalo otkrivam čari AHA i BHA kiselina i još si uvek nisam na čisto s njima, isto kak i te ampule, esencije itd., ali zanima me pa istražujem okolo. A wishlista samo raste haha :D

      Budem škicnula onda Nivea dvofazni skidač. :)

      Nisam imala pojma da si tolko toga već isprobala. Ak ti se bude ikad dalo daj neki detaljniji post na tu temu, posebno o korejskim stvarčicama. :) Bez obzira kaj već stalkam Sjajoliku po tom pitanju, bilo bi super pročitati i tvoje dojmove koja imaš skroz suprotni tip kože od nje.

      Inače baš ne ludim za tim fensi poznatim paletama, ali Dreamy je stvarno prekrasna. Haha i meni mi bilo šteta gurati prste, al šteta je i da stoji sad kad si ju nakon tolko muka konačno nabavila :D

      A kaj se tiče koncerta, sad bar znam na koga morem računati ak dotični odluči posjetiti Lijepu našu :D

      Izbriši
  3. Nemam bas nekog velikog iskustva sa azijskom kozmetikom, isprobala sam samo par proizvoda tako da ti tu ne mogu bas pomoci sa nekim savjetima. Ali preslatka su mi Tony Moly pakiranja i ja bih to sve pokupovala samo zbog lijepe ambalaze. Nabla Dreamy paleta je i meni predivna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Thanks for sharing great post. I really like this post.
    Web Development Company Surat

    OdgovoriIzbriši

  5. Thanks For Sharing his nice Info. I like Your post.
    Click Now
    Click Now
    Click Now

    OdgovoriIzbriši

Thank you for visiting my blog! Have a nice day! :)